BARNEN FRÅN YTTRE RYMDEN Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 5 | Roller: 3 k , 2 m

#Barn & Ungdom, #Från ca 6 år

En dag nödlandar ett intergalaktiskt skepp i skogen.
Lillan är besatt av rymden. Det har hon efter sin mormor Britt. När mormor Britt var liten såg hon nämligen ett rymdskepp som landade i skogen. Det brukar Lillan och Britt ofta prata om. Men det är det ingen annan i Lillans familj som tror på det Britt säger. Särskilt inte Lillans pappa Niklas som tycker Britt är knasig och bara hittar på. Men Lillan är övertygad. Det finns liv i rymden. Och därför tycker hon inte alls det är konstigt när hon en kväll ser ett ljussken över himlen och något som ser ut som ett rymdskepp kraschlandar i skogen.
Lillan ger sig genast i väg ut i skogen. Där träffar hon Babo, en liten figur i hennes egen ålder som förirrat sig från det kraschade skeppet. Trots svårigheter med att förstå varandra börjar de båda barnen att prata och inser att det inte är så stor skillnad att komma från jorden eller rymden. Man har samma problem. Är ledsen över samma saker och har samma längtan bort.

Barnen från yttre rymden är ett existentiellt drama om likheter och olikheter. Pjäsen vrider och vänder på föreställningen om vad som är hemma och vart man längtar om man längtar bort. Och ställer sig frågan; Är varje du också ett jag?

Urpremiär 25 september 2013 på Regionteatern Blekinge Kronoberg.

#sci-fi  #rymden  #existentiellt