BYGDENS SÖNER Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 1

#Dramatik för vuxna

När Roger och Patrik var tolv år var de först på plats vid en trafikolycka och räddade ett liv tillsammans. Den sommaren var de Svenskogs stolthet. Bara några månader senare var deras vänskap över för alltid. Vad var det som hände egentligen?
Tjugofem år senare bor Roger kvar i byn, djupt rotad i jaktlaget och lanthandeln. Här bor också det lokala kulturlivets stöttepelare Birgitta, hennes man Staffan som är expert på precis allting, och nyinflyttade fotografen Beata som förtvivlat försöker förstå landsbygdens sociala koder.
Så flyttar Patrik plötsligt hem – bygdens efterlängtade son. Men för Roger väcks gamla spöken till liv, och snart hotas hans plats i gemenskapen.
Bygdens söner är en ömsint och rolig pjäs om lojalitet, minne, plats och gemenskapens pris. Den är skriven för att spelas som en monolog där en skådespelare gör fem roller, men går också att göra med en ensemble.

”Man sitter rätt hänförd inför både texten och Peter Janssons gestaltande av alla rollerna. Inte bara för att det sker i ett rasande tempo utan mest för att de människor han gestaltar verkligen berör.” – Corren

1 skådespelare, (eller 2k 3m)

#lojalitet