DEMOKRATIETS PRIS Pjäser

Språk: Danska

Skådespelare: Valfritt

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#satir

Det är kris i landet. Stadsministern rådgör med sin spinndoktor hur hen ska adressera folket. Inte går det att berätta att allt är åt helvete, att klimatet går åt skogen, och att om man skal hålla sina löften till det internationella samfundet och rädda världen så tvingas folket nu göra avkall på … ALLT!
Som sänt från himlen kommer ett erbjudande från USA; Presidenten vill köpa landets demokrati. Varför?
Varför inte? Om priset bara är högt nog kan man sen ge folket allt vad de drömmer om! Idén presenteras för stödpartierna, med positioner hela vägen från vänster till yttersta högern. De gnabbas oupphörligt sinsemellan men till slut klubbas beslutet igenom och demokratin säljs till USA, för en väldig massa pengar.
Statsministern håller tal till folket: nu är det nya tider och arbetet skall påbörjas med att förverkliga drömmen om idealsamhället med obegränsad välfärd.
Men så plötsligt ställs folket inför en total blackout, lockdown och undantagstillstånd. Vad är det som sker?
Härnäst hörs bankningar i väggen på Regeringskansliet. Är det polska gästarbetare som renoverar? Nej! Det är ryssen… Och så brakar helvetet lös!

Demokratiets pris är en vild politisk komedi, som i en tid med politikerförakt, falska nyheter, nyfascism och klimatsammanbrott ställer den stora frågan: Vad är viktigast – demokrati eller gränslös välfärd?

Roller: många, dubbleringar möjliga
Reading: Det Kongelige Teater

#politik  #satir  #dystopi