DEN ARABISKA KOLTRASTEN Pjäser

Språk: Danska, Svenska

Skådespelare: 4 | Roller: 1 k , 3 m

#Dramatik för vuxna

Den arabiska koltrasten undersöker de mekanismer som styr vilka historier som får komma fram i mediebruset. Pjäsen, som bygger på en sann historia, beskriver i en underhållande form hur varje avsändare och mottagare har sin egen agenda. Man är tvungen att värdera och ta ställning själv.

En man, vi kallar honom John, är nyss frigiven efter två fasansfulla år som oskyldigt terrormisstänkt i ett saudiarabiskt fängelse. Han anländer till en radiostudio för att låta sig intervjuas och äntligen få tillfälle att berätta sin historia ”så sant och objektivt som möjligt”. Men hur ska det egentligen gå till när han hela tiden konfronteras med de två journalisterna och deras underliggande agendor. För att inte tala om när en radiolyssnare bryter rummet och tidens lagar för att OCKSÅ lägga sig i, och kräva mer blod, våld och spänning.

”Det är till den sortens teater man får gå för att se scenkonsten utmana sin samtid. […] hela tiden med en tro på att teatern hellre ska stå mitt i larmet och larva sig än luta sig tillbaka och putsa på perfektionens pokaler.” (Nils Schwartz, Expressen)