DRENGEN DER VILLE VÆRE VÆGTLØS Pjäser

Språk: Danska

Skådespelare: 5 | Roller: 2 k , 3 m

#Dramatik för vuxna

DRENGEN DER VILLE VÆRE VÆGTLØS är ett knasigt och underfundigt vardagsdrama. Det handlar  om kampen för att bli vuxen, och hitta sig själv, när man kommer från ett mindre samhälle där alla känner varandra lite för väl.
I Markmanns delvis självbiografiska drama är handlingen förlagd till 1986. I en sömnig landsortsstad, mycket långt från glitter och glamour, bor René, en överviktig 19-årig man. Fadern har just dött och hans mor håller på att gå ner sig helt, både psykiskt och fysiskt. René är trött på sin tråkiga vardag, där han genom sin fars försorg går i lära som smed. Fadern levde ett genomsnittligt liv, utan skuggan av utsvävningar eller drömmar. Men René är inte som sin far – inte heller är han lik någon alls som han känner till. René vill ta världen med storm, och han vill uträtta något stort. Han vill bli astonaut och resa ut i rymden.
DRENGEN DER VILLE VÆRE VÆGTLØS är en historia om det förbannade sociala arvet. En berättelse om de enorme krafter som krävs för att kämpa emot tyngdkraften, både den fysiska och den mentala, Om hur många hästkrafter det behövs för att bryta sig ur det kretslopp man hamnat i.

DRENGEN DER VILLE VÆRE VÆGTLØS erhöll fyra nomineringer (bl a för Årets Dramatiker), vid Reumert-prisutdelningen 2017.