EGEN BRYGGA Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 8 | Roller: 4 k , 4 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#fars, #komedi

Komedi synkoperad i farstakt om ett hus på en skärgårdsö, med veranda och brygga. Lite medfaret och slitet, obebott sedan några år, men sporadiskt uthyrt veckovis. Nu ska det säljas. Mäklaren Emil har tagit hjälp av sin vän Jerry med att färdigställa en perfekt home-staging-miljö. Allt går över styr. Inte ens färjan går när de ska hem.
Till visningen kommer: Elin, bofast på ön, nyfiken och karamellsugen; Electra, delägare i mäklarfirman, ska kontrollera hur Emil sköter sitt jobb; Gun och Åke har i praktiken redan bestämt sig för ett annat hus, perfekt för Åkes planerade biodling, men nu har de ju anmält sig så…; Clara, har bott i huset en sommarvecka, och hamnat på 89 plats i Stockholmsuttagningen till Idol, kommer av nostalgiska skäl. Med sig har hon sin producent och låtskrivare Johan.
När så allt har gått åt helvete, och firats med en låda konjak som hittats i huset, har Åke och Gun bestämt sig för huset de redan bestämt sig för, Clara och Johan bestämt sig för att gifta sig, Electra bestämmer sig för att sälja sin del i mäklarfirman och köpa skärgårdshuset tillsammans med Emil. Ett lika oväntat, och får man hoppas, gott slut. Men hur ska det gå för Jerry?