EGENMÄKTIGT FÖRFARANDE Pjäser

Språk: Grekiska, Svenska

Skådespelare: 4 | Roller: 3 k , 1 m

#Dramatik för vuxna

Karin Parrot-Jonzon dramatisering av Lena Anderssons bok.

Succé-pjäsen med allas våra kulturikoner Ester & Hugo är en både komisk och smärtsam berättelse.
Första gången Ester Nilsson möter Hugo Rask är när hon håller ett föredrag om hans videokonst. Ester är en förnuftig människa. Arbetsmyra. Författare. Men från och med nu styrs hela hennes tillvaro av väntan. På nästa möte, nästa sms…
Svenskarna ömsom älskar, ömsom hatar den dubbelbottnade Ester, kärlekskrank men med knivskarp analyshjärna. Egenmäktigt förfarande är en brutal studie i besatthet och en berättelse fylld av ambivalens, förtvivlan, humor och djup humanism. /ur Uppsala Stadsteaters presentation

”Oupphörligt intelligent, stilrent och vasst, men framför allt är det roligt, spirituellt och engagerande.” (DN)
”Ester Nilsson älskar Hugo Rask – det vet ju alla som läst Lena Andersson. Fast älskar är nog fel ord. Ester är en Medea, en backantinna som till sist vill slita det mesta av hankön, och särskilt kulturmän, i bitar. /—/ Ester och Hugo klev först upp på en teaterscen på Uppsala stadsteater. Det blev en fantastisk uppsättning.” (SvD)
”Lena Anderssons roman om Ester Nilsson är en knivskarp gestaltning av det hopplösa tillstånd som det är att vara ett offer för förälskelsens psykos. /—/ Karin Parrot Jonzons strålande bearbetning.” (Expressen)
”Berättelsen är elegant nerbantad, dramatiseringen bevarar romanens rytm och är försiktig utan att vara feg. Dialogen omisskännligt Anderssons.” (Expressen)

#dramatisering  #kärleksrelation  #könsmaktsordning