EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 7 | Roller: 2 k , 5 m

#Dramatik för vuxna

En natt i den svenska sommaren av Erland Josephson handlar om inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret, som spelades in på Gotland 1985. Det är en pjäs om ett möte mellan svenska skådespelare och filmarbetare, och en kompromisslös rysk regissör.
En svensk sommarnattshimmel är inte svart den är vit. Ryssens planerade filmbilder ställs på huvudet och filmskapandets eviga väntan tar sin början. Och medan himlen blir allt ljusare och filmteamet allt tröttare kolliderar nationella traditioner och frågor blottlägges, om livet, konsten och språket. Kanske är det typiskt svenskt att låta skådespelarna bli förkylda? En pjäs som väcker existentiella frågor och som är både poetisk, jordnära och rolig.

”Ett skickligt och ömsint kammarspel.” /Expressen
”Visst handlar den om film, kultur, skådespelare och regissörer, men den handlar om mycket mer. Vad är att vara en människa? Vad är att mötas? Vad är att vara vänner? Vad är att respektera varandra? Frågor som berör oss alla formuleras och vem kan uppleva denna föreställning utan att bli alldeles tagen? Dess atmosfär sitter kvar i mig.” /Kulturbloggen