HEJ DET ÄR JAG IGEN Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 5 | Roller: 3 k , 2 m

#Dramatik för vuxna

”Vi älskar varandra. Men vi har aldrig gillat varandra. Vårt släktskapsförhållande ger upphov till mycket obehagliga våldsfantasier.” Anna-Clara

Hej, det är jag igen är en pjäs om tre systrar och två bröder, där vårt beroende av familjen skildras med Kristina Lugns unika blick och språk.
Anna-Clara har just förlorat jobbet som sufflör på Operan efter att ha somnat under La Traviata. Hon vaknar instängd i ett av de många rummen hemma hos sin syster Karin, läkaren. Karins man, blomsterhandlaren, vill väldigt gärna vara till hjälp. Tur då att han lärt sig skriva ut recept. Hans bror, som bor granne med Anna-Clara, är en motvillig kronofogde som verkligen inte vill kasta ut någon. Och Eva, som efter en arbetsmarknadsåtgärd arbetar på arbetsförmedlingen, är ledsen. Hur kan hon vara så fruktansvärt tråkig?
Hej, det är jag igen handlar om syskonrelationer och hur svårt det kan vara att visa kärlek. Om familjen som ett tryggt rum som är helt outhärdligt att befinna sig i. Om en grupp människor med så många blodsband att de nästan inte kan ta ett enda steg i sin egen riktning utan att något av dem brister.

…geniala oneliners och ironiska reflektioner /DN

Urpremiär 2014 på Dramaten.