HEMMA HOS Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 3 | Roller: 2 k , 1 m

#Barn & Ungdom, #Från ca 10 år

“Första gången jag såg huset var sent på kvällen. Det var tänt i många fönster, det lyste i mörkret och jag tänkte wow, det är stjärnor. Stjärnor som lampor, vita gula röda, men så klart – det var början av december. Julstjärnor. – Här ska vi bo, sa pappa. Jag var ju liten då, så jag vet inte om jag fattade att vi skulle stanna och liksom – bli hemma här.”

Bergsgårdsgärdet i Hjällbo var ett alldeles nybyggt område och en del av miljonprogrammet när de första hyresgästerna flyttade in i slutet på sextiotalet. Det är nu över femtio år sedan och många har hunnit flyttat in och ut ur lägenheterna sedan dess. Vilka bor här? Vilka leker i rummen, tittar på tv på kvällen, spelar piano eller bakar bröd?
Hemma hos handlar om vad ett hem är och vad det innebär. Pjäsen bygger på intervjuer med barn och vuxna som har bott i Hjällbo genom åren.

Urpremiär 2022 på Angereds Teater.

”Det finns mycket att lära sig av ”Hemma hos” /…/ framför allt ger föreställningen oss alla, barn som vuxna, en god grund för egna reflektioner över vad ett hem betyder och hur det är att känna sig hemma”.  /GP