I SISTA MINUTEN Pjäser

Språk: Danska, Svenska, Tyska

Skådespelare: 5 | Roller: 3 k , 2 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#komedi

Tre kvinnor i sina bästa år. Eller snarare – förbi sina bästa år. Nu är det bråttom om de ska hinna med att bo i kollektiv, bli förälskade och byta yrke. Det är i sista minuten.

Det här är en komedi om tre kvinnor som vill leva fullt ut. Mariannes minne sviker henne ibland, hennes dotter har inte längre tid för henne och hemhjälpen har flyttat till Spanien. Dessutom har ännu en bridgespelare gått i graven. Tillsammans med sina väninnor Annlouise och Solveig letar Marianne efter en ny spelare medan de går igenom åren som gått. I sista minuten hinner man ännu lämna ett dåligt parförhållande, fördjupa en gammal vänskap, och kanske till och med bli kär.

Den folkkära svenska dramatikern Carin Mannheimers komedi om de tre äldre damerna som fäller bitska repliker medan de hjärtligt skrattar med varandra och publiken. Men under den komiska grundtonen finns också ett mörkare stråk. Hur lever man med besvikelser, hur förlåter man gamla oförrätter? Hur håller man en vänskap vid liv, och hur får man nya vänner när tiden rinner ut?
Och de vill ha respekt! Inte medlidande.

”En salt komedi om åldrandet… /—/ Man skrattar åt tre tanter man tycker sig känna igen och som man aldrig vill bli. Men man gråter samtidigt med dem och inser att det handlar om oss alla.” Expressen

”… en intrigdriven komedi på mästarnivå…  klarsynta, bitska repliker blottlägger livets villkor i perspektiv från ålderns höst… Sarkasmerna står som spön i backen, men utrymmet för eftertanke är lika stort… Med ömhet, bett och modigt allvar.” GP

#åldrande  #komedi  #respekt