JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Pjäser

Språk: Engelska, Svenska

Skådespelare: 3 | Roller: 2 k , 1 m

#Barn & Ungdom, #Från ca 6 år

Leo Svensson är 8 år och älskar att måla. Han vet vilka färger ord har. Svensson till exempel är ett svart ord, siffran åtta är röd och mamma är ett gult ord. Leo har lättare att se vilka färger bokstäverna har än vilka ord de bildar.
Men vad hjälper det när man får i läxa att stava och läsa ord som inte vill hänga ihop och bokstäver som hoppar hit och dit? I skolan låtsas Leo att han glömt boken han skulle ha läst och vågar inte berätta hur det egentligen är.
Hemma försöker Leos mamma hjälpa honom med ordläxan, men mammor har så rysligt mycket att göra. Han får försöka själv. Och Leo vill så gärna göra läxan själv men han bara måste måla. Han målar en djungel, en djungel som befolkas av två orangutanger och att göra läxan tillsammans med två orangutanger visar sig vara lättare sagt än gjort!

Jag målar min himmel orange är en pjäs om att ha en särskild relation till bokstäver och färger. Det är också en pjäs om fantasi. Om ett barn som älskar att förlora sig i färger, som flyr från orden för att de inte gör som han vill och för att han bara måste måla.
Men Leo själv skulle säga att det är en förställning om Leo i stort och smått och om att måla i lite andra färger. Gärna i orange.

Urpremiär på Örebro Länsteater.

#skola  #språk