KÄRLEK I MOTLJUS Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 4 | Roller: 2 k , 2 m

#Dramatik för vuxna

Mannen, Kvinnan, Pojken och Flickan – vid middagsbordet, på resan, i häktet och hos doktorn. Fjorton kalejdoskopiska scener rör sig kring tillståndet i världen, nu i knät på fyra ganska vanliga roller.

”Det börjar på en strand i Västindien och slutar vid havsbrynet i den svenska skärgården /…/ en slags charterresa är det, till de förlorade paradisen och tappade oskulderna, där det naiva och exotiska blir ett hot så fort det inte håller sig på plats och bara låter sig besökas. För vilka kan utan risk för det egna livet röra sig fritt mellan världarna, mellan värmen och välfärden?
/…/
Föreställningen är ett försök att gestalta frågor kring det globala samhället, och använder sig av en collageform, där några av karaktärerna i de olika scenerna kanske är samma personer.
Städerskan som leende men med nedslagen blick våttorkar golvet framför publikens fötter har samma klänning som flickan som räddas ur det utfiskade havet, den hiskliga medelklassmamman är kanske samma kvinna som i inledningen har förlorat både man och sans. Och kanske är det just den flickan som stulit just den här kvinnans plånbok för att kunna ta sig från paradiset till framtiden.
Det finns både en humor och en ibland lite undanglidande ton i scenerna, som var för sig inte utgör något påstående: det är när de läggs intill varandra som beröringspunkterna och sprickorna som löper genom dem blir tydliga.”
/Ylva Gislén, SvD

Urpremiär på Regionteatern Blekinge-Kronoberg 2005.