LAGARNA Pjäser

Språk: Franska, Svenska, Tyska

Skådespelare: 3 | Roller: 2 k , 1 m

#Dramatik för vuxna

”Ifigenia offrades som bekant under det trojanska kriget av sin far Agamemnon för att den grekiska flottan skulle få vind i seglen. Hennes mor Klytaimnestra hindrade honom inte.
I Lagarna förnekar de att de är just de. De vill inte identifiera sig med sina mytologiska roller som Mördaren, Svikaren och Offret. Det var på grund av en specifik situation de kom att iklä sig dessa roller, hävdar de. Denna situation är bara en aspekt av deras personligheter.
Vad som sedan följer är en intrikat legering av teaterpjäs, filosofiskt seminarium och rättegång. Den tvist som slits på denna de mer eller mindre sofistiska undanflykternas arena är konflikten mellan handlings- och sinnelagsetik.
Alla tre försöker intala varandra, sig själva och publiken att deras avsikter är goda, att deras enda strävan är fred och en bättre värld, och framför allt att de väljer sina handlingar av egen fri vilja.
Så svänger sig alla i livslögnens trapetser på lagom fallhöjd över språkets skyddsnät. Så snärjs de alla i detta skyddsnät som sillar i en trål.”
/Nils Schwartz, Expressen

”Blixtrande intelligenta paradoxer! Är vi på teatern eller i verkligheten? Christina Ouzounidis Lagarna vänder uppochned på tänkandets lagar” /DN

”Suggestiv filosofilektion..fylld av abstraktioner, mytologier och mänskliga kärnstrukturer.. virtuos språklabyrint.” /SvD

”..ett stycke högkvalitativ teater!” /nummer.se

Urpremiär på Teater Galeasen.