LET’S PINKEL Pjäser

Språk: Engelska, Tyska

Skådespelare: 4 | Roller: 4 m

#Dramatik för vuxna

Städaren Alex har bacillskräck och lyssnar på dikter av Pusjkin på ljudbok för att klara av att städa herrtoaletten i tunnelbanan. Tre för varandra okända män bildar kö i väntan på att han ska städa klart: vetenskapsmannen Mo, stadsplaneraren Aziz och Kahigi, som är musiker och lärare. När de alla konstaterat att deras mobiltelefoner inte har täckning börjar de prata med varandra, och eggar snart varandra till skryt och överdrifter. Plötsligt hör Mo ett konstigt ljud och när det sedan blir strömavbrott lyckas han övertyga de andra om att det han hörde var en bomb.

Let’s Pinkel är en burlesk fantasi med allvarlig klangbotten om fyra främlingar som blir instängda tillsammans på en offentlig toalett under ett misstänkt bombhot. Rasism, fördomar, rollsättning och själva publiken som sitter i salongen: allt sätts under lupp när de fyra männen tävlar om att vara minst terrormisstänkt.

Urpremiär: Pjäsen väntar fortfarande på sitt uruppförande. Den är skriven för tyska Theater Koblenz, där Anis Hamdoun själv skulle regissera den, men den planerade uruppsättningen fick ställas in pga. Covid.