LILLA H OCH STORA VÄR(L)DEN Pjäser

Baserad på Bröderna Grimms saga Lycko-Hans.

Vad är lycka? Och vad blir man lycklig av? Är det materiella saker och konsumtion som gör oss lyckliga? Kan man vara lycklig utan att äga något, efter att man haft allt och sen förlorat det?
Lilla H och Stora världen är en pjäs som utmanar normen ”den som har mest saker när den dör vinner”.
I sann Lennart Hellsing-anda har dramatikern Emma Broström skrivit en pjäs på vers som väcker våra tankar och frågor om lycka och hur man fångar den.
En pjäs som både får oss att bubbla av skratt och fundera över vardagen.

Anmärkning från författaren:
”Vid uruppförandet av pjäsen spelades den med 5 skådespelare och även scenanvisningarna användes som repliker. Det är fritt i andra uppsättningar att laborera med både antal skådespelare, kön och scenanvisningar för att anpassa till sin egen uppsättning.”

Urpremiär på Regionteatern Blekinge Kronoberg 25/2 2015.

”En gnistrande föreställning om sökandet efter den eftertraktade lyckan… Och när publiken i rätt målgrupp jublar efter 40 minuter av stillasittande – det är nog en av de finaste komplimanger en föreställning för barn kan få.” /Smålandsposten/Blekinge Länstidning

”I fredags var vi på en teater som heter LILLA H och stora vär(l)den.
Dom var fem personer som gjorde en väldigt rolig teater.
Det var mycket skratt och mycket rimmande.
Dom kunde bli många olika saker av nått slag.
Det var en person som hette LILLA H som sa upp sig från sitt jobb och sen gick den nånstans där den hittade en jätterolig gubbe på en skärm och sen kom hen tillbaka till sitt jobb.”
/Thilda och Kalle, Vindentreans klassblogg