MÅNEN OCH DE ANDRA PLANETERNA Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 9 | Roller: 5 k , 4 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#komedi

”Månen och de andra planeterna” är en samling kortpjäser som är både komiska och absurda i all sin bedrägliga vardaglighet.

En man hoppar från balkongen under en lägenhetsvisning i Hammarby Sjöstad. En anställd på Kronofogdemyndigheten har gråtit i 55 år. I ett nedsläckt slott vid Donau leker adelsmän blindbock. Någonstans på Österlen planerar en kvinnlig präst ett ekumeniskt party. Undergången känns nära. Men när en historia slutar, börjar strax en ny.

”Det är knas ända in i pjästextens fundament och lika obehagligt som kul./…/ liksom en lovsång till allt det ofullständiga och obra i oss.” /Expr.

”Välskruvad svart fars på hög nivå /…/ Staffan Valdemar Holm har under våren hittat sin alldeles egna form av teatral absurdism. Han blandar intryck, beska kommentarer och magsyra – och han gör det genom att mixa citat och mytologier, starka bilder och en gränslös humor, på en gång stiliserad och brutal.” /SvD

”ibland är det allt en behöver det där gutturala, primala garvet som avrundar en annars fisljummen arbetsvecka i dur.” /Kulturbloggen

Urpremiär 22 april 2022 på Kulturhuset Stadsteatern