NEANDERTALARE (PONDLIFE) Pjäser

Språk: Engelska, Svenska

Skådespelare: 1 | Roller: 1 m

#Barn & Ungdom, #Från ca 10 år

#klassrumsteater

En monolog om vänskap

Klass 5B ska få två nya klasskamrater, Martin och Simon. Det är deras första dag och de står obekväma inför 5Bs stirrande blickar. Alla har redan kompisar, det finns ingen plats för dem. Martin har rena jeans, nya skor och ny jacka. Han ser sig omkring efter någon han kan bli vän med. Han ser på Simon – långt rufsigt hår, gröna ögon och en alldeles för stor brun tröja – annorlunda. Det finns ingen annan, så Martin blir vän med Simon och till Martins förvåning så blir de BÄSTA vänner. De hamnar utanför klassgemenskapen, men de har ett serietidningsprojekt: Neandertalare. Det är ett hemligt och väldigt roligt projekt som kanske kan ge dem miljoner!
Men någonting går fel, fruktansvärt fel! En pinne, som nyss var ett lasersvärd, lämnar Martins hand och flyger genom luften och efter det blir ingenting sig likt. Det är Martins fel, men det är Simon som får skulden. Plötsligt är Martin med i gänget och Simon står ensam!
Neandertalare är en historia om vänskap – på gott och ont. Hur kan något som var så lätt och självklart, helt plötsligt av en slump förändras, slås sönder? Men en vänskap som en gång funnits kan den verkligen bara försvinna?

Urpremiär på Mittiprickteatern.

#vänskap