PANIC! Pjäser

En pjäs av Madame Nielsen om den brända planeten och den unga generationen.

Panic! försiggår här och nu. I framtiden. Som aldrig kommer.
Panic! handlar om den generation vars föräldrar och farföräldrar har bränt planeten och lämnat efter sig en värld full av varor, underhållning och tekniska mirakel. Men framtiden är inställd. Kort sagt: PANIK!
Med Panic! tar Madame Nielsen med oss in i de glödande landskap där livet är en dröm men ingen längre drömmer. Ett skräckscenario om katastrofen som kommer, oavsett vad vi gör. Den nya och kanske sista generationen artister och skådespelare måste spela en helt annan roll, både på scen och utanför, än vad till och med teaterhistoriens största skådespelare har gjort, om de ska överleva katastrofen som de gamla har lämnat dem. PANIK!
I tre akter tar Madame Nielsen oss med på en resa genom mycket olika former av teater. Vi börjar med scener ur samtiden med dess brännande frågor om identitet, kön, ras och vad vi kan uttrycka och hur vi måste agera innan det är för sent.
Då slår plötsligt katastrofen till, språket upphör och allt är bilder, kroppar, musik. Och i till slut finns bara en pojke och hans ena förälder kvar, samt en kör som berättar deras livs historia, som trots allt fortsätter i en värld av ”glödande landskap” där allt hopp är ute och tiden står stilla.

Madame Nielsen, som är ett av de största namnen inom dansk teater och med stort internationellt genomslag, har under många år varit upptagen av tidens och världens stora frågor och slagfält: flyktingar, demokrati, identitet och klimat. Derta verk skrevs ursprungligen speciellt för den nya generationen skådespelartalanger från Danska Scenekunstskole i Århus, för de aktörer som skall ta över scenen och rädda världen.

Urpremiär på Aarhus Teater 14 april 2023.

#dystopi  #klimat  #demokrati