PEOPLE RESPECT ME NOW Pjäser

Paula Stenström tar sig an vardagsondskans ansikte i form av en abdikerad lärarkår, en förljugen fotbollstränare och klassens snyggaste kille. Som ofta i hennes pjäser är texten baserad på dokumentärt material transformerat till frätande fiktion där publiken själv får agera berättelsens nämndemän.

”Ingen hade sett några signaler. Ett haltande samhällsnät försöker hantera det fruktansvärda som skett, i en värld där känslor inte får kännas och drömmar inte blir verklighet. Genom förhör, samtal och dagböcker får vi kika in i sprickor till förövarnas vardag några aningslösa veckor innan katastrofen.
Den älskade musikläraren, fotbollsfarsan, snyggaste killen i klassen och skolans outsider spelar huvudrollerna i en vardagsthriller om män och killar som använder våld, baserad på personliga berättelser och intervjuer.
I People Respect Me Now får publiken lägga pusslet om vad som hände eller inte hände, vem som bär ansvaret, vem som går fri och vad som kanske kommer att hända… ”/Ur Teater Lumors presentation

“Rolig, mörk och angelägen.” (DN)
“Skickligt, lyhört, intelligent. En ny intressant, estetisk riktning pekas ut här och nu!” (SR Kulturnytt)
“Vid applådtacket väcker det uppenbara förundran: att ynka fyra skådespelare har inkarnerat alla de 23 rollerna i detta ytterst levande och viktiga rekviem. Proffsigt, omsorgsfullt, ytterst levande och viktigt. Små medel, stor verkan. Respekt.” (Aftonbladet)

Pjäsen innehåller 23 roller men kan spelas av en mindre ensemble på minst 4 skådespelare.