REVISORN Pjäser

NIKOLAJ GOGOL

Översätting av:
Sverige

Språk: Svenska

Skådespelare: 14 | Roller: 3 k , 11 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#klassiker, #komedi

Revisorn utspelar sig i Ryssland, i en korrumperad och vodkadoftande by dit revisorn kommer på besök. Men, är han verkligen revisor? Frågorna hopar sig. Borgmästaren är orolig, nära panik. Kan det vara sant, det som ryktet säger? Att en revisor är på väg till den lilla staden. En statlig inspektör från Petersburg.
Kan det vara den okända gästen på värdshuset som är den beryktade revisorn? Om det stämmer, vad vill han då veta? Hur grundlig blir hans inspektion? Den kärlekskranka borgmästarinnan känner stor entusiasm inför främlingens ankomst, men borgmästaren och stadens tjänstemän får en del att oroa sig över.

Pjäsen handlar om vår längtan efter att bli lurade och vår längtan att komma upp oss, om hur framgång och tillgångar kan komma nerramlande över den minst förtjänte och hur sanningen till slut kan slå som en stånghammare.

Gogols Revisorn är en klassisk komedi som utvecklas till ett mycket roligt och förvirrat skådespel där ryktesspridning, pengar och makt utnyttjas maximalt – av alla. I bästa farsfart kommer den uppfinningsrika revisorn att försätta både borgmästaren, hans fru och dotter samt hela etablissemanget i svårigheter.

#fars  #klassiker