SALLY OCH SIMMARNA Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 3

#Barn & Ungdom, #Från ca 10 år

Sally simmar inte så bra. Hon sätter ner foten ibland. Men det har väl aldrig varit nåt problem för i Sallys klass får alla vara med och leka fotboll och läppglans. Men i fyran förändras allt. Det börjar en ny tjej i klassen. Som också heter Sally. Och startar en simklubb där alla vill vara med. Plötsligt är det bara simning och simning som gäller.
Mamma och Pappa hjälper inte till precis. Dom tycker också att Sally borde träna och bli bättre på simning istället för att spela dataspel hela eftermiddagarna.
Så när Sally ska få ett nytt SIMS då får hon det billigaste, billigaste från Blocket. Och inte tänker dom så noga på vad den mystiske försäljaren säger; att vad som händer får man aldrig, aldrig dra ur sladden när man spelar!

Sally och Simmarna är en berättelse om att plötsligt en dag känna sig fel. Att alla kanske vore glada om man vore nån annan. I ett halsbrytande äventyr där gränserna mellan dataspelets och verklighetens världar löses upp hittar Sally en styrka att stå upp för sig själv och den hon är. Och vad Mamman och pappan beträffar så kan vi väl säga som så, att dom lär sig simma i andra världar än dom de hade vant sig vid.
(tre skådespelare och en musiker)

Läs mer:
http://isaschoier.se/dramatiker/sally-och-simmarna/

#dataspel  #familj  #vänskap