SQUARE Pjäser

Språk: Norska

Skådespelare: 4 | Roller: 4 k

#Dramatik för vuxna

Vissa minnen är så smärtsamma att kroppen och sinnet stöter bort dem och sopar undan dem från medvetandet. Vi har alla vårt bagage, ett förflutet. Men om minnena är bortträngda, kan de då ändå påverka vårt nu?

SQUARE skildrar sexton kvinnor och deras berättelser. Eleonora ska på konferens och dottern Minne får följa med. På flygplatsen möter de Simone som genomgå en könskorrigering. Tillsammans väntar de, kanske förgäves, på en flygplats där alla flyg har blivit inställda. Runt dem och allt bagaget, städar lokalvårdaren Linda, som trots sina nariga och svullna händer inte använder handskar.

Systrarna Elly, Lilly, Sally och Molly sitter inne för mord.  Sally är gravid med en fångvaktare, men vem är egentligen Sallys mor – och var gömmer sig fadern?

Det är en visning i ett hus som luktar illa. Nu när han på nedervåningen är död, kan systrarna Eva, Lea, Sara och Mira äntligen flytta. Endo och Spot är skådespelare i en film som kärleksparet Lucy och Ma gör om Simones mormor som blev gravid i fängelse. Filmen bygger på en sann historia – men vad är egentligen sanningen?

SQUARE sammanfogar sexton öden i fyra episoder i en komplex verklighet. Vem är mamma till vem? Var är fadern? Vad är verkligheten och vem flyr från den?