TRE SYSTRAR OCH BOBBEN eller TRE LITE ÄLDRE SYSTRAR Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 4 | Roller: 3 k , 1 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#komedi, #parafras

En vemodig komedi

Vad hände med Olga, Masja och Irina? Besannades deras drömmar om kärlek, frihet och ett bättre liv? Nu får vi möta Anton Tjechovs Tre systrar igen i en nyskriven och fristående pjäs. Många år har gått när vi återser systrarna, som fortfarande bor kvar i sitt föräldrahem, och här bor också deras vuxna brorson Bobben. Systrarna närmar sig pensionen – och som de längtar! För efter pensionen ska de äntligen flytta, äntligen slipper de arbeta och äntligen, äntligen ska de leva!
Systrarna planerar en fest, och efter festen ska de verkligen komma iväg. Det har de lovat sig själva. Komma iväg till det som de kallar Moskva, barndomens stad, som egentligen kanske mest är en symbol för friheten. I sista stund rasar allt. Vad är det som hindrar systrarna att ta steget? Vad händer med deras brorson och varför får/kan inte Olga pensionera sig?

Dramatikern Sofia Fredén har gjort en fri tolkning av Tjechovs klassiker Tre systrar, där systrarna nu som äldre reflekterar över frihetens villkor och möjligheter. Över minnet av ett minne – vem minns egentligen rätt? Och där drömmarna, kärleken och rädslorna är starkare än någonsin.

Urpremiär i samproduktion mellan Riksteatern och Svenska Teatern i Helsingfors 2021.