UPP TILL CAMPING! Pjäser

MIKAEL NEUMANN – SE / ÅKE CATO – SE /

Språk: Svenska

Skådespelare: 14 | Roller: 6 k , 8 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier, #Musikteater Musikal Opera

#fars, #komedi, #musik

Musikalisk trivselfars av Åke Cato och Mikael Neumann.

UPP TILL CAMPING utspelar sig på  Fredriksdals Trivselcamping, som drivs av det osannolika paret Jane och Johnny Molin som har en son Allan.
Det är problem på Fredriksdals Trivselcamping. Årets pris för Sveriges bästa campingplats, Den Gyllene Tältpinnen, ska delas ut. Om Jane och Johnny får priset är framtiden säkrad, men om de i får årets citronpris, ”Årets Sophink” tvingas de lämna ifrån sig skötseln av campingplatsen. Sålunda vidtar först  en vild jakt efter den åtråvärda pinnen, alla gäster misstänks för att vara Turistföreningens kontrollant och Jane och Johnny gör sitt allra bästa för att vara den ene efter den andre till lags. Vilket i deras fall inte alltid är det allra bästa…
Deras hemliga vapen, det som de tror ska slutgiltigt blidka de stränga domarna, är en stor femtiotalskväll som ska framföras på campingplatsen. Jane och Johnny turnerade på det glada femtiotalet med Bill Hildings orkester och deras hjärta klappar fortfarande varmt för detta årtionde. Detta innebär att alla sångerna i UPP TILL CAMPING! är gamla goda örhängen från den tiden. Plötsligt dyker den elake Bill Hilding himself upp med sin ännu elakare fru Gulli och det visar sig sen att detta odrägliga par är ute efter Den Gyllene Tältpinnen. Och som om detta inte skulle vara nog  går unge Allan och kärar ner sig i Julia , dotter till en av  gästerna. Vilket inte är alldeles lämpligt eftersom Julia är dotter till Johnny. Eller är hon inte? Och är Johnny i själva verket inte pappa till Allan? Och vad hade Inga för sig hemma i Lindköping när hennes man slöjdläraren Inge hade vikariat på Gotland?