VIRVELVIND Pjäser

Språk: Norska

Skådespelare: 5 | Roller: 3 k , 2 m

#Dramatik för vuxna, #Musikteater Musikal Opera

#musik

av Nina Wester, med låtar av Ane Brun

Fem personer träffas för första gången på en fest. Det är sång och dans, stora känslor, depression och fylla. Under ligger ett hopp, och inte minst en längtan efter att det underbara ska hända, att kärlek ska uppstå. När festen är på topp spricker fasaderna och deras egentliga identiteter blir synliga. Alla hade de förväntningar på ett liv som blev något annat. Kärlek, sorger och förluster – de har alla fastnat i något de vill ut ur och försöker sitt bästa för att hitta en väg framåt. Kan den här kvällen vara början på något nytt?

Utifrån 17 låtar av Ane Brun, och hennes nära och direkta texter, har Nina Wester skrivit en varm historia om att våga möta livet och kärleken.

Speltid: ca. 1, 50 inkl. paus
Urpremiär: Teatret Vårt, 18/3-2021

”Eit kreativ forteljargrep gjer at Virvelvind både blir ein hyllest til Ane Brun og ei teaterframsyning på eigne bein.” /Klassekampen

”Artisten Ane Bruns musikk og tekster klarer fint overgangen til teaterscenen, i en underholdende «Virvelvind» av en teaterforestilling.” /Dagsavisen

”Velkommen til en fest og et nachspiel som er som en collage av alle de fester og nachspiel du vagt husker du har vært på.” /Scenekunst.