WAS DAS NASHORN SAH, ALS ES AUF DIE ANDERE SEITE DES ZAUNS SCHAUTE (What the rhinoceros saw when it looked over the fence) Pjäser

Platsen är en helt vanlig djurpark. Här finns många exotiska djur, vars liv går sin gilla gång där bakom stängslet. Men så dör noshörningen under mystiska omständigheter och en björn flyttar in i noshörningens gamla bur. En björn som börjar ställa obekväma frågor, som vilka de på andra sidan stängslet är. De kommer med tåg och är tunna som pinnar, randiga som zebror, men de går på två ben och luktar inte särskilt bra. Björnarna har aldrig sett sådana varelser tidigare.
Det välordnade livet för murmeldjuret, babianen och alla de andra djuren störs av björnens påträngande frågor. När det mest förfärliga har blivit en del av vardagen flyttas gränserna gradvis för vad vi tolererar.

Jens Raschkes prisbelönta pjäs (Deutscher Kindertheaterpreis 2014) handlar om ett zoo i anslutning till Nazisternas koncentrationsläger Buchenwald. Men främst handlar den om medlöperi, empati, solidaritet och civilkurage.

”Meningsfullt om valget mellom å vende ryggen til eller engasjere seg i menneskelig elendighet.” /Aftenposten

Kan spelas av valfritt antal skådespelare.