CHEFEN Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 4 | Roller: 3 k , 1 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#komedi

Den nyblivna mellanchefen Jenny längtar efter något omstörtande. Hon vill driva igenom storslagna visioner på det stora företaget. Men snart sugs hon in i nästintill obegripliga maktspel i den stenhårda chefshierarki som råder. Likt en blodig maffia släntrar cheferna mellan lunchrestaurangen och mötesrummen. Och ur företagets dunkla djup bubblar känslokladd, kött och tjafs upp som inte alls ryms i de mallar och system som hon ska jobba efter. Vad den duktiga mellanchefen Jenny dessutom inte anar – är att hon själv på ett snuskigt, smutsigt sätt ska bli orsak till sin egen undergång.

Vad gör cheferna av sin makt och vad gör makten med cheferna? Chefen är ett absurt, komiskt och mörkt kontorsdrama om våra innersta begär. En surrealistisk samtidsskildring på managementspråk. Det handlar om kroppar och kostymer, om att dominera och domineras. Och om porriga skräpmail, uppfuckade powerpointpresentationer och medarbetarsamtal från helvetet.

”Somliga repliker rymmer rentav en universell existentiell ensamhet: ”Jag vill att du ska se mig, tycka om mig och ta hand om mig för jag är din personal”. I såna stunder, och de är många, är det här ingen vanlig komedi.” /Expressen

#arbete  #arbetsplats  #hierarkier  #satir