CHOSEN Pjäser

Språk: Engelska, Finska

Skådespelare: 10 | Roller: 6 k , 4 m

#Dramatik för vuxna

En pjäs om livsuppgifter, tro och tvivel; En triptyk i tre tider, platser och former.
I den första delen kommer ett missionärspar och deras två döttrar till Tanganyika, Östafrika. De berätta historien om sin resa, samtidigt somen talkör bestående av traktens barn reciterar Bibel-citat som de lärt sig utantill.
I den andra delen följer vi de två döttrarna, som nu vuxit upp och utbildat sig till läkare. Louna återvänder till sitt hemland efter en lång tid som volontär i fjärran länder. Hon erbjuder sig att arbeta tillsammans med sin syster Raisa på dennas dyra privatklinik. Louna åtföljs av en kör av ’De som drabbats av orättvisor’, stumma gestalter som trots ny inramning fortsätter att lägga fram sina krav. På sjukhuset möter Louna en hypokondrisk kvinna, Arganette, och blir förälskad. Men spökena lämnar henne inte i fred, och Louna tvingas resa bort igen.
Den tredje delen utgörs av en ung kvinnas monolog i nutid. Den handlar om en tonårsflickas politiska uppvaknande, upptäcktenav en gemenskap, och behovet av att vara en del av något större. Den unga kvinnan börjar se världen och människorna omkring sig i ett nytt ljus, och på så sätt upptäcker hon också en ny identitet åt sig.

Del 1: SOLDIERS (1k, 1m+ barnkör)
Del 2: THE WOMAN WITHOUT A HEART (4k, 3m + stumkör)
Del 3: A YOUNG WOMAN’S TURN TO SPEAK(1k)