DE SÖMNLÖSAS TID Pjäser

Skådespelare: 4 | Roller: 3 k , 1 m

#Från ca 13 år

Alla i hela världen vet exakt, vad de ska göra, när de slutar nian. Alla utom K. I K:s tillvaro går allt på samma tomma tomgång som alltid. Håret är slitet och kontantkortet är slut, morsan är sömnlöst ledsen och pank.
Alla vet det: Alla lyckliga slut är falska slut. Att bakom de uttonade filmsluten och ridåerna valfuskar sig politiker fram till ministerplatserna, de snygga tjejerna vinner över de fula, sms-lånen blir fetare och fetare och när K:s mamma kommer hem från akuten är hon som vanligt igen. Men alla vet, att det inte varar längre än en vecka.
K och Malaika träffades när de var skitsmå och har varit best friends forever sedan dess. Dom har lovat varandra att alltid hänga ihop. Därför har båda sökt till omvårdnadsprogrammet. Men snart står det klart att Malaika i hemlighet även sökt till medieprogrammet.

De sömnlösas tid är en pjäs om livsval och vänskap. För vad har man för val? Kan man välja att inte ha en psyksjuk mamma? Och betyder best friends forever verkligen för alltid?

Urpremiär på Örebro Länsteater.

”Johanna Emanuelssons underbara manus blottlägger trasslet av känslor under ungdomsåren.” nummer.se

”DE SÖMNLÖSAS TID är en föreställning som slår mig med häpnad. [—] Det är växlingara mellan djupaste förtvivlan och stark glädje”. NA

 

#psykisksjukdom  #vänskap  #föräldraskap  #tonår