DET BLIR KAOS I VÄRLDEN Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: Valfritt

#Barn & Ungdom, #Från ca 6 år

#interaktivt

En lekfull föreställning i samarbete med barn.
Fyra barn väljer sina roller. Det ska bli en teaterföreställning, men vad händer på vägen? Barnen föds, en bank blir rånad, det blir krig och det blir kaos i världen.
Det blir kaos i världen handlar om barnens verklighet här och nu. Genom lek förmedlas barnens egna ord om livet, föräldrar, pengar, playstation och mycket annat. Det är roligt, sorgligt och igenkännande.

Det blir kaos i världen är resultatet av ett projekt där barn i tioårsåldern från Botkyrka genom drama, musik och bild har gestaltat sina funderingar om livet. De filosofiska tankar som uppkom förvaltades av Riksteatern och pjäsen fick sin slutgiltiga form av dramatikern Malin Axelsson.

Speltid: ca en timme

För barn ca 8-10 år

Urpremiär 2009 på Riksteatern.

”Det är en märklig upplevelse för en vuxen, detta kaos. För barnen, tror jag: äntligen realism på scenen. Så här är det, eller känns det. Norén för mellanstadiet, om att vara barn, eller vuxen, utan den pedagogiska ryggsäcken.
Estetiskt är det så postdramatiskt avancerat och ruffigt att det går varvet runt och blir enkelt igen. Så att man förstår, på nytt, vad teater är – att den verkligen handlar om oss själva.” /DN

”som en generös famn och ett inbjudande fönster på vid gavel mot en process där barn och vuxna leker och skapar tillsammans” /SvD

#lek   #makt