JOHANNA Pjäser

JOHANNA – ett musikaliskt äventyr för alla som är eller någon gång har varit barn

Föräldralösa Johanna bor ensam i en trädkoja i skogen och kan allt man behöver för att överleva. Men hon har aldrig lärt sig läsa och kan därför inte tyda brevet hennes mamma lämnat efter sig.
Hon rör sig mellan skogen och civilisationen och tar allt hon behöver från den lokala soptippen där även ett livsfarligt ligistgäng härjar. En dag tvingas hon fly från dem och undkommer genom att kasta sig in genom ett fönster hos den excentriske Molvidsson, en förläst enstöring som hatar människor. Då två udda figurerna finner ett släktskap och Molvidsson, förfärad över att Johanna inte har tillgång till det skrivna ordet, går med på att låtsas vara hennes pappa så att hon kan gå i skolan. Därmed kastas Johanna in i en ny och förvirrande värld där hon tvingas använda all sin uppfinningsrikedom för att klara sig.

Med Johanna har Aksel Morisse och Danny Wattin skrivit en rolig, underhållande och berörande musikteaterföreställning för hela familjen. Det är en historia om balans. Mellan kaos och ordning, natur och civilisation, barn och vuxna, och frihet och gemenskap. Skrivet med både humor och allvar och berättat på flera plan är Johanna en föreställning som tilltalar såväl barn som vuxna.

Pjäsen har fjorton roller som kan spelas av sju skådespelare. Förutom dessa tillkommer cirka fem barn/ungdomar som utgör klassen. Musiken är komponerad för en kvartett bestående av piano, fiol, cello och kontrabas, men kan spelas i andra sättningar. Johanna innehåller elva nyskrivna sånger plus en slutsång, samt stämningsmusik.

Musiken är skriven av Tomas Ebrelius, Danny Wattin, Aksel Morisse och Olga Morisse, och är arrangerad av Tomas Ebrelius.

Rek från 7 år.
Speltid ca 2 timmar inkl.paus.