PASSION Pjäser

Stephen Sondheim

Översätting av:
Sverige

Språk: Svenska

Skådespelare: Valfritt

#Dramatik för vuxna, #Musikteater Musikal Opera

Den prisbelönta musikalen Passion skildrar en karusell av starka känslor. Hur påverkas vi av hängiven kärlek och kan vi verkligen välja vem vi älskar? Ett intensivt drama uppstår i mötet mellan den gripande berättelsen och Stephen Sondheims vackra musik.

Den italienske officeren Giorgio måste plötsligt lämna lyckan och sin älskade Clara för en placering nära krigsfronten. I den öde och ogästvänliga miljön möter han Fosca; en isolerad, svårt sjuk och ensam kvinna. Fosca blir ögonblickligen djupt förälskad i honom – en förälskelse som gränsar till besatthet.
Giorgios och Claras relation lever vidare genom intensiv brevväxling, men också där börjar Fosca tränga sig på. Tanken på henne dröjer sig kvar, och Foscas totala hängivenhet och passionerade intensitet gör henne svår att värja sig från. Trots att Giorgio med alla medel försöker hålla henne ifrån sig börjar Fosca snart ta sig förbi hans försvar, och sätter hela hans värld i gungning.

Detta komplexa och mångfacetterade drama mellan Clara, Giorgio och Fosca blir tillsammans med Sondheims pulserande, känslosamma och oerhört vackra musik en berättelse om hur kärlek och lycka ställs mot till synes logiska beslut och lojalitet. Det är en berättelse om hur mötet med en annan människa blir något som kan sätta hela vår existens på spel.

Skandinavienpremiär på Smålands Musik & Teater den 17 september 2016.