ROSE Pjäser

Språk: Danska, Engelska, Svenska

Skådespelare: 2 | Roller: 1 k , 1 m

#Dramatik för vuxna

”Idag ska vi gå ut i världen tillsammans och stiga ombord på tåget till kusten och från och med nu kommer jag bara att kalla dig Rose och du kommer bara att kalla mig för Arthur, och så ska vi se hur många personer som inte tror att vi är engelsmän. Psh. Inte engelska… Se på ditt pass, så ser du varifrån du kommer.”

Efter flera års tystnad får Arthur besök av sin dotter Rose. Arthur har drabbats av en stroke och blivit berövad sitt språk – ett språk han omsorgsfullt använt för att bygga sig en ny identitet i sitt nya hemland. När dottern nu återvänder väcks minnena om ett annat språk och en annan tid till liv. Ett förflutet hon aldrig fått ta del av, och som Arthur helst vill glömma.

Den kritikerrosade pjäsen Rose är en varm och hjärtskärande skildring av en far och en dotter som båda försöker hitta sin plats mellan två kulturer. Genom den skenbart enkla och gripande berättelsen om Arthur och Rose lyckas den brittiska dramatikern Hywel John på ett berörande sätt tala om exil och invandring, om personliga och historiska trauman och om fädernearv och en ung kvinnas rätt till sin historia.