SATTELITTER PÅ HIMELEN Pjäser

Joni är annorlunda. Hon har nämligen upptäckt ett svart hål i det enorma universumet. Och det hålet är i hennes mage. Ett hål som sväljer allt som kommer för nära. Och samtidigt utgör det ett hem för hela Jonis eget universum, där allt är möjligt: ​​Hon besöker de 44 elefanterna på månen. Hon lyssnar på orden som uppstår när hon kastar porslinstallrikarna i golvet. Hon avfyrar en raket som sätter fyr på brodern. Hon försöker förstå den gråtande krokodilen som är hennes mamma. Hon pratar med alla djur som en gång sköts ut i rymden, de som nu cirklar runt jorden som ett smycke. Och hon sjunger sånger på sitt eget språk. Ett språk som Jonis föräldrar inte förstår, hur mycket de än försöker. SATELLITTER PÅ HIMMELEN är ett rörande och poetiskt stycke om tillhörighet, om ett barns uppfattning om världen och en resa genom fantasin.

Roller: 4 (2k, 2m) (flexibel rollsättning) 

”Vi har alla ett universum inom oss, och «Satellitter på himmelen» visar både de möjligheter och den ensamhet som ligger i detta.”
– Lillian Bikset, Dagbladet

”Universellt, roligt och hjärtevärmande. /…/ ett litet universellt mästerverk.”
– Jeversches Wochenblatt

”Här håller det inte att bara luta sig tillbaka och bli underhållen. Föreställning vågar röra vid de svåra känslorna, sårbarheten, råheten.”
– Kristin Børsum Hernandez, Drammens Tidende

Vinnare av Jugendtheaterpreis Baden-Württemberg 2018.
Listad till Deutscher Kindertheaterpreis 2016.
Nominerad till Ibsenpriset 2019.