THE TELL-TALE HEART Pjäser

Språk: Engelska

Skådespelare: 3 | Roller: 2 k , 1 m

#Dramatik för vuxna, #Komedier

#komedi

En tre sidor kort novell av skräckmästaren Edgar Allan Poe blir en sjudundrande rysare i helaftonsform!
Anthony Neilson börjar med att introducera sin huvudkaraktär Cecile, en ung författare som precis har blivit utnämnd till årets dramatiker.
Cecile har flytt undan London och sitt nya kändisskap och hyr in sig på en vindsvåning i Brighton, för att övervinna sin skrivkramp och färdigställa sin nya pjäs. Så småningom blir hon bekant med sin unga litet halvgalna hyresvärdinna Nora som bär en stor, märklig ögonlapp i plast på högra ögat. Medan pressen på författaren ökar och pjäsens deadline närmar sig blir relationen till Nora alltmer komplicerad, hotfull och ansträngd.
Plötsligt gör en polis entré ! Han efterlyser Nora som är spårlöst försvunnen! Är det ett dödsfall, ett mord? Nu börjar Ceciles liv bli en mardröm!!!

                    Strålande kritik efter premiären på National Theatre i London! 

”festligt, roligt och ljuvligt skrämmande” /THE TELEGRAPH

”härligt otäck scenrysare… en modern gotisk skräcksaga med postmoderna inslag” /THE GUARDIAN

”Neilson’s jätteroliga, blodiga tolkning av Edgar Allan Poe är verkligen ett nöje… På sitt eget speciella sätt har Neilson än en gång visat sig vara vår största juldramatiker.” /TIME OUT

”Neilson gör Poe – och det blir väldigt underhållande.” /THE TIMES

”Det här är det roligaste vi sett på länge på The National Theatre… The Tell-Tale Heart är hemsk som det värsta och samtidigt otroligt underhållande: ni kommer att springa skrattande från teatern.” /THE REVIEWS HUB

#rysare  #skräck