VID VÄRLDS ÄNDE (Ends of the Earth) Pjäser

Språk: Engelska, Svenska

Skådespelare: Valfritt

#Dramatik för vuxna

Vid världs ände är en händelserik komedi som presenterar den modernt urbana och civiliserade människan. Här står vi nu, på toppen av vår utveckling! Men hur står det till med den moraliska tillväxten? Blir det någon avkastning på det mänskliga kapitalet? Det enda vi med säkerhet vet, är att vi själva inte har något som helst ansvar över våra liv. Så vem är det egentligen som håller i trådarna nuförtiden?
Frank vill inte bli utvald, hans motto är: ”gör aldrig något på egen hand, skilj aldrig ut dig från mängden”. Men plötsligt en dag är det precis det han gör. Henry har haft otur hela livet, från den dagen han som barn träffades av blixten. Nu vill han veta varför. När Franks och Henrys liv plötsligt trasslar in sig i varandra inleds en absurd hetsjakt kors och tvärs över landet. De båda antagonisterna hamnar så småningom på ett ödsligt hotell, Världs Ände, för en slutgiltig uppgörelse. Men på hotellet huserar Willy och Alice, som lever enligt en alldeles egen logik, och som inte har mycket till övers för främlingar.
Vid världs ände handlar om sökandet efter meningen med livet och den bråddjupa känslan av att vara obetydlig. I händelsernas bakgrund anar vi ett system som styr människors liv utan hänsyn till konsekvenserna. Eller är konsekvenserna ett resultat av våra egna val? Eller förresten – är kanske allt en slump? / Ur Profilteaterns presentation

Roller: 21 st (8k, 13 m)
Dubbleringar möjliga – spelades av 9 skådespelare vid Sverige-premiären