SYRENVÄGEN Pjäser

Språk: Svenska

Skådespelare: 4 | Roller: 3 k , 1 m

#Dramatik för vuxna

Längs Syrenvägen ligger sommarstugorna som ett pärlband. Här påtas i trädgårdar, grillas och klipps gräs. Humlor surrar, snart slår rosorna ut och kanske håller vädret i sig till midsommar?
Men bakom fasaderna pågår både små och stora dramer. Freddan lyckas inte berätta för sin dödssjuka mamma att stugan redan är såld. Annalina försöker tappert få sin unga flickvän älska en plats hon inte varit med och valt. Kenneth drunknar under det ideella arbetets aldrig sinande börda, medan hans fru gör fula grimaser bakom hans rygg. Therese isolerar sig och går i ide efter tuffa år. Och när en ny familj flyttar in, som varken ser ut eller beter sig som områdets normer säger att man ska – då sticker rädslan för det främmande upp sitt fula ansikte på Syrenvägen. Snart passeras gränser, och saker sägs och görs som är svåra att ta tillbaka.

Syrenvägen är en formstark pjäs i litet format som blandar berättande och gestaltning, och som med humor, drama och igenkänning vill berätta om blicken på det främmande. Det handlar om ärlighet och feghet, om de välvilligas flathet – och om våra älskade trädgårdar, blommor och semesterprojekt.

Urpremiär på Scenkonst Sörmland 23 september 2022.

”En mycket rolig och träffande text /…/ Ger något att tänka på långt efter att de välförtjänta applåderna klingat av” /Eskilstuna-kuriren