LUCIA CAJCHANOVA Författaren

LUCIA CAJCHANOVASverige

Lucia Cajchanova är född i Bratislava, uppvuxen i Göteborg och nu bosatt i Stockholm. Hon är verksam som dramatiker och dramaturg sedan examen från DI (nuvarande SKH) 1997.

Lucia skriver för scen, film och radio och för både barn och vuxna.
Internationellt har Lucia varit husdramatiker på Deutsches Schauspielhaus Hamburg (2000-01), och på Royal Court Theater har man haft läsningar av hennes pjäser: ”Kiss my shoes” (2002) och ”Witnesses” (2004).
Lucia står även bakom ett flertal dramatiseringar, bl.a. John Cassavetes ”Premiären” (2016) och ”Göra sig av med Eddy” (2017) efter Edouard Louis, och två serier för Unga Radioteatern: ”Det osynliga barnet” (2012) och ”Som trolleri” (2016), som bägge har vunnit flera internationella priser, som ”Prix Ex Aequo”, ”Nordiska Radioteaterpriset” och guldmedalj vid New York Festivals.

Som dramaturg har hon ett särskilt intresse för nyskriven dramatik samt scenkonst för barn och unga. Hon har haft längre uppdrag för bl.a. Backa Teater, Uppsala Stadsteater och Göteborgs Stadsteater. Lucia är även verksam som pedagog, bland annat undervisar hon återkommande på SKH och har varit workshopledare för Assitej i Sydafrika och Jordanien.

 

Översättningar:

Läs mer om översättningar av LUCIA CAJCHANOVA på översättarens sida.